9 πράγματα που δεν ξέρατε για το ανθρώπινο σώμα

Οι πατούσες αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου.

baby-256857_960_720

Μετά από χρόνια οι τένοντες και οι σύνδεσμοι στα πόδια χαλαρώνουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χαλαρώνει και η καμάρα στην πατούσα και το πέλμα να γίνεται πιο πλατύ και μακρύ. Η αλλαγή αυτή είναι πιο συχνή σε υπέρβαρους και διαβητικούς. Αν και δεν είναι κανόνας, παρόλα αυτά έχει παρατηρηθεί πως ένας άνθρωπος 70 ετών χρειάζεται ένα νούμερο παπούτσι μεγαλύτερο από αυτό που φορούσε όλα τα χρόνια της ζωής του.

Ήρθε το στομάχι στο λαιμό μου!

oktoberfest-1693550_1920

Φανταστείτε ότι βρίσκεσται σε ένα τρενάκι του λούνα παρκ και αυτό ξεκινά την κατακόρυφη διαδρομή του προς τα κάτω. Η αίσθηση που έχουμε ότι το στομάχι μας ανεβαίνει στο λαιμό μας, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Τα πιο χαλαρά δεμένα όργανά μας, όπως το στομάχι και τα έντερα φεύγουν από τη θέση τους για λίγα δευτερόλεπτα. Πάντως μην ανησυχείτε ακόμα και στο πιο “τρελό” τρενάκι να ανεβείτε τα όργανα αυτά θα επανέλθουν στη θέση τους .

Οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες.

winter-1127201_1920

Ως το ωραίο φύλο, η γυναίκα έχει περισσότερο λίπος γύρω από τα ζωτικά όργανα πράγμα που τα προστατεύει περισσότερο και τα κρατά ζεστά και και υγιή. Αυτό όμως δεν συμβαίνει και για τα άκρα τους. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν μια γυναίκα και ένας άνδρας εκτεθούν στις ίδιες θερμοκρασίες, η γυναίκα θα κρυώσει περισσότερο στα άκρα της με αποτέλεσμα να μεταφέρει το κρύο και στο υπόλοιπο σώμα.

Το σώμα μας μυρίζει διαφορετικά σε κάθε ηλικία

adult-19033_1920

Κι όμως είναι αλήθεια ότι το σώμα μας μυρίζει διαφορετικά αναλόγως την ηλικία. Έρευνες έχουν δείξει πως η τρίτη ηλικία έχει τις λιγότερο έντονες μυρωδιές και μάλιστα ψηφίστικε ως πιο ευχάριστη μυρωδιά!

Οι αισθήσεις μας σιχαίνονται τον καφέ σε θερμοκρασία δωματίου

coffee-1245891_1920

Πράγματι οι αισθητήρες γεύσεις μας λειτουργούν λιγότερο σε υψηλές θερμοκρασίες. Όταν λοιπόν δοκιμάζουμε έναν πικρό καφέ, αυτός μας φαίνεται ωραίος όταν είναι καυτός και πιο πικρός όσο χαμηλώνουν οι θερμοκρασίες.

Γιατί πονάμε όταν τρώμε κάτι κρύο

boy-504326_1920

Σε όλους μας έχει συμβεί. Η αίσθηση του κρύου που δέχεται ο ουρανίσκος προκαλεί την αυξημένη ροή αίματος στον μετωπιαίο λοβό του κρανίου με αποτέλεσμα αυτή η απότομη ροή αίματος να εκλαμβάνεται από τους νευρώνες ως πόνος.

Γελάστε και θα κοιμηθείτε καλύτερα

girl-204327_1920

Το γέλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει τον βραδινό ύπνο καλύτερο και πιο αποτελεσματικό

Μπορούν οι αρθρώσεις να προβλέψουν τον καιρό;

knee-pain

Μια αλλαγή στο βαρομετρικό χαμηλό μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση. Αυτή η αλλαγή στην πίεση προκαλεί διαστολή στους σωματικούς ιστούς. Άτομα με αρθριτικά ή κάποια φλεγμονή στις αρθρώσεις μπορούν να αντιληφθούν αυτή την αλλαγή.

Ο εγκέφαλος τρώει περισσότερο

human-1138001_1920

Παρότι ζυγίζει το 2% του συνολικού σας βάρους, ωστόσο το μυαλό απαιτεί 20% του σωματικού οξυγόνου και θερμίδων

 

In.gr

Φωτογραφίες

pixabay, freepik