Οι πατούσες αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου.
Μετά από χρόνια οι τένοντες και οι σύνδεσμοι στα πόδια χαλαρώνουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χαλαρώνει και η καμάρα στην πατούσα και το πέλμα να γίνεται πιο πλατύ και μακρύ. Η αλλαγή αυτή είναι πιο συχνή σε υπέρβαρους και διαβητικούς. Αν και δεν είναι κανόνας, παρόλα αυτά έχει παρατηρηθεί πως ένας άνθρωπος 70 ετών χρειάζεται ένα νούμερο παπούτσι μεγαλύτερο από αυτό που φορούσε όλα τα χρόνια της ζωής του.
Ήρθε το στομάχι στο λαιμό μου!
Φανταστείτε ότι βρίσκεσται σε ένα τρενάκι του λούνα παρκ και αυτό ξεκινά την κατακόρυφη διαδρομή του προς τα κάτω. Η αίσθηση που έχουμε ότι το στομάχι μας ανεβαίνει στο λαιμό μας, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. Τα πιο χαλαρά δεμένα όργανά μας, όπως το στομάχι και τα έντερα φεύγουν από τη θέση τους για λίγα δευτερόλεπτα. Πάντως μην ανησυχείτε ακόμα και στο πιο “τρελό” τρενάκι να ανεβείτε τα όργανα αυτά θα επανέλθουν στη θέση τους .
Οι γυναίκες κρυώνουν περισσότερο από τους άνδρες.
Ως το ωραίο φύλο, η γυναίκα έχει περισσότερο λίπος γύρω από τα ζωτικά όργανα πράγμα που τα προστατεύει περισσότερο και τα κρατά ζεστά και και υγιή. Αυτό όμως δεν συμβαίνει και για τα άκρα τους. Έρευνες έχουν δείξει πως όταν μια γυναίκα και ένας άνδρας εκτεθούν στις ίδιες θερμοκρασίες, η γυναίκα θα κρυώσει περισσότερο στα άκρα της με αποτέλεσμα να μεταφέρει το κρύο και στο υπόλοιπο σώμα.
Το σώμα μας μυρίζει διαφορετικά σε κάθε ηλικία
Κι όμως είναι αλήθεια ότι το σώμα μας μυρίζει διαφορετικά αναλόγως την ηλικία. Έρευνες έχουν δείξει πως η τρίτη ηλικία έχει τις λιγότερο έντονες μυρωδιές και μάλιστα ψηφίστικε ως πιο ευχάριστη μυρωδιά!
Οι αισθήσεις μας σιχαίνονται τον καφέ σε θερμοκρασία δωματίου
Πράγματι οι αισθητήρες γεύσεις μας λειτουργούν λιγότερο σε υψηλές θερμοκρασίες. Όταν λοιπόν δοκιμάζουμε έναν πικρό καφέ, αυτός μας φαίνεται ωραίος όταν είναι καυτός και πιο πικρός όσο χαμηλώνουν οι θερμοκρασίες.
Γιατί πονάμε όταν τρώμε κάτι κρύο
Σε όλους μας έχει συμβεί. Η αίσθηση του κρύου που δέχεται ο ουρανίσκος προκαλεί την αυξημένη ροή αίματος στον μετωπιαίο λοβό του κρανίου με αποτέλεσμα αυτή η απότομη ροή αίματος να εκλαμβάνεται από τους νευρώνες ως πόνος.
Γελάστε και θα κοιμηθείτε καλύτερα
Το γέλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει τον βραδινό ύπνο καλύτερο και πιο αποτελεσματικό
Μπορούν οι αρθρώσεις να προβλέψουν τον καιρό;
Μια αλλαγή στο βαρομετρικό χαμηλό μπορεί να προκαλέσει αλλαγή στην ατμοσφαιρική πίεση. Αυτή η αλλαγή στην πίεση προκαλεί διαστολή στους σωματικούς ιστούς. Άτομα με αρθριτικά ή κάποια φλεγμονή στις αρθρώσεις μπορούν να αντιληφθούν αυτή την αλλαγή.
Ο εγκέφαλος τρώει περισσότερο
Παρότι ζυγίζει το 2% του συνολικού σας βάρους, ωστόσο το μυαλό απαιτεί 20% του σωματικού οξυγόνου και θερμίδων
Φωτογραφίες
pixabay, freepik