Γκρίζα μαλλιά, πώς να τα προστατέψετε

Εάν ανακαλύψατε γκρίζες τρίχες στα μαλλιά σας, πιθανόν να ελπίζετε πως υπάρχει τρόπος να το σταματήσετε πριν εξελιχθεί. Η αλήθεια είναι πως αν βάσει της ηλικίας σας τα γονίδιά σας ορίζουν την αλλαγή αυτή, τότε δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινότητα, ώστε να διατηρήσουμε περισσότερο το ζωηρό τους χρώμα πριν τελικά αρχίσει να γκριζάρει.

Να θυμάστε ότι ο τρόπος ζωής επηρεάζει το χρώμα των μαλλιών σας

 1. Να παίρνετε αρκετές βιταμίνες

  healthy-food-1348430_1280
  Η βιταμίνες και ειδικά η B12 είναι καθοριστικές για την υγεία του δέρματος και των μαλλιών. Η έλλειψη αυτής της βιταμίνης προκαλεί αλλοίωση του χρώτος των μαλλιών καθώς και πτώση τους. Οι βιταμίνες βρίσκονται σε ζωικά προϊόντα όπως το μοσχάρι, τα ψάρια, τα αυγά, τα κοτόπουλα καθώς και σε φρούτα, λαχανικά, καρύδια και γαλακτομικά.
  Όσοι δεν τρώνε κρέας θα πρέπει να συμπληρώνουν τη διατροφή τους με B12.

 2. Κάντε μασάζ με λάδι αυγού

  egg-1510449_1280Δύο φορές την εβδομάδα κάντε μασάζ στο κεφάλι σας και αφήστε το όλη νύχτα. Το λάδι αυγού περιέχει αντιοξειδωτικά όπως η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που προστατεύει από το πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Για να μπορέσετε να το αφήσετε όλη νύχτα τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια πλαστική ζελατίνα. Μπορεί να είναι άβολο, αλλά θα σας γλιτώσει από το να λερώσετε το κρεβάτι.

 3. Διακόψτε το κάπνισμα

  cigarette-110849_1280Το κάπνισμα προκαλεί πρόωρο γκριζάρισμα στα μαλλιά πριν τα 30 έτη. Εάν είστε καπνιστής και σκέφτεστε την υγεία των μαλλιών σας, έχετε άλλον έναν πολύ καλό λόγο πλέον.

 4. Να φροντίζετε καθημερινά τα μαλλιά σας για να αποτρέψετε την απώλειά τους

  of8msk0 Για παράδειγμα

  • αν κάνετε συνεχώς αντάυγειες, τα έχετε μονίμως βαμμένα, ή χρησιμοποιείτε χημικά ισιωτικά, τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο επιρρεπή στην εξασθένιση.
  • οι προσθήκες (hair extension) είναι γνωστό ότι βλάπτουν την υγεία των μαλλιών, ειδικά αν τοποθετούνται με λάθος τρόπο.
  • Συσκευές όπως το στεγνωτικό μαλλιών, το σίδερο, η συσκευή για μπούκλες δεν βοηθούν στην υγεία των μαλλιών
  • Ακόμα και το βούρτισμα των κόμπων όταν η τρίχα δεν είναι στεγνή, προκαλεί σπάσιμο και πτώση της.
 5. Χρησιμοποιείστε φυσικές μεθόδους για να κρατήσετε τα μαλλιά σας υγιή.

  sesame-blackΠαρότι δεν υπάρχουν επίσημες έρευνες που να αποδεικνύουν ποια φυσικά συμπληρώματα μπορούν να σταματήσουν το γκριζάρισμα των μαλλιών, υπάρχουν διάφορες θεραπευτικές μέθοδοι, ειδικά στην Ινδία, που λέγεται ότι το σταματούν.  Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φυσικά συμπληρώματα, θα πρέπει να το συζητήσετε πρώτα με το γιατρό ή διατροφολόγο σας και να σιγουρέψετε ότι είναι καλή επιλογή για τον οργανισμό σας. Κάποιες από αυτές τις φυσικές επιλογές είναι:

Πηγη: http://www.wikihow.com/Prevent-Gray-Hair